Sunday, 30 June 2013

HAI-O GARAM BULUH

Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt)



Premier Cooking Salt Powder & Premier Drink

~~~~ Khasiat Semula Asli yang Kaya dengan bahan-bahan mineral dan elemen mikro seperti magnesium, kalsium dan kalium, menyeimbangkan nilai pH badan dan membantu menyingkirkan bahan buangan badan.



~~ Garam Buluh Hai-O sesuai untuk yang mempunyai masalah sembelit, gemar makanan yang masam, pedas dan bersifat asid seperti daging dll.



~~Selain tu Garam buluh ni kan kaya dengan bahan mineral, so ia bersifat alkali dimana dapat membantu mencegah pengoksidaan badan yang mengakibatkan penuaan.


~~Cara penggunaan senang je
# untuk kurangkan berat badan :
          ★1-2 kali seminggu, 3 pek masing-masing dibancuh ke dalam
              3 gelas air (~300 ml) dan minum. Kemudian minum 3 gelas
              air lagi.Ini dapat menjaga kesihatan usus, membantu
              penyerapan nutrien dan mencantikkan kulit!









HADIS TENTANG GARAM

Dari Abdullah Bin Umar " Sesungguhnya ALLAH menurunkan empat perkara berkat ( mempunyai kebaikan ) dari langit ( menerusi hujan ) ke bumi iaitu besi, api ,air dan garam"

 Dari Anas Bin Malik, nabi bersabda " Penghulu segala lauk pauk kamu ialah garam ." Tiadalah akan baik makanan itu melainkan dengan garam "

 Hadis riwayat Al – Bazzar Rasulullah pernah menyarankan supaya memakan secubit garam pada awal dan akhir setiap kali minum & makan. Baginda berkata "Sesiapa yang memulakan minum & makan dengan memakan secubit garam ALLAH akan hindarkan 330 jenis penyakit , yang paling kurang ialah gila kusta, sakit perut dan sakit gigi. Yang bakinya diketahui oleh ALLAH sahaja."

Dengan mengambil secubit garam dan segelas air tubuh kita akan mencuci dengan sendirinya secara keseluruhan, sel-sel badan akan dikembalikan, semua proses kehidupan akan diharmonikan , disusun dan dikuatkan semula: dan banyak penyakit moden akan lenyap dalam masa itu dan dengan itu kehidupan kita akan menjadi lebih baik dan sihat. Amalkan minum & makan dengan garam kerana ia adalah sunnah Rasulullah S.A.W.

For more information about this product, please contact me on fon and whatsap 0194379428.

♡♡LOVE YOUR HEALTH♡♡


LACTO-LITE


Sekarang ramai yang slim tapi ada masalah perut buncit dan yang paling teruk susah sangat nak kempiskan perut kan..mesti ramai yang dah cuba macam2 produk tapi xberkesan..so, let's try Lacto-Lite now!! Dalam masa 2 hari anda akan rasa perubahannya.Paling best produk ni xkan sebabkan anda rase kejang di perut dan cirit birit.

Bagaimana Lacto-Lite bantu anda untuk lose weight?


  1. Menyingkirkan toksin dalam badan.
  2. Menggalakkan metabolisme untuk kurangkan berat badan.
  3. Melancarkan sistem pencernaan.
  4. Mengatasi masalah  sembelit.
  5. Meningkatkan sistem imun

**Sesuai untuk ibu yang berpantang dan breastfeeding mothers ( boleh jadi milk booster )





* untuk kesan terbaik, ambil sebelum sarapan( perut kosong ) dan minum 2 liter air kosong setiap hari( 4 x 500ml botol kecil jer!)



Berminat ingin mencuba produk ini boleh call@whatsap 0194379428 dan alamilah perubahan yang mengujakan!

CELGYNIC



Celgynic merupakan nutrien yang dihasilkan berasaskan sains perubatan zaman moden demi memenuhi keperluan nutrisi badan manusia. Ia adalah makanan kesihatan ideal yang  menggabungkan penggunaan ramuan nutrisi semulajadi yang tanpa sebarang bahan tambahan iaitu kuning telur dan pelbagai herba yang bernilai, pemprosesan menerusi teknologi tinggi, dan penambahan dengan pelbagai jenis nutrien. Antaranya kaya dengan kuning telur, asid lemak, pelbagai jenis bahan mineral seperti zink, kalsium, fosforus dan 7 elemen lain yang diperlukan serta bahan aktif. Ramuan Celgynic berkesan untuk mencantikkan wajah, anti penuaan dan meningkatkan metabolisme badan.


~~KEBERKESANAN~~


*untuk mecantikkan wajah, anti penuaan dan meningkatkan metabolisme badan

*memperbaiki dan menstruktur semula membran sel terutamanya sel-sel otak, jantung, hati dan kelenjar dan menjadikan sel badan lebih sihat.

*dapat menurun dan mengurai kolestrol dalam darah

*meningkatkan daya tahan penyakit dan daya keimunan. 
*mengaktifkan sel otak, membaiki daya ingatan dan meningkatkan keupayaan belajar
*mempercepatkan daya penyembuhan kulit yang luka

~~SESUAI UNTUK~~

#diperlukan oleh mereka yang Mempunyai daya keimunan yang rendah, warga tua, pelupa dan wanita dan lelaki.
#selain itu dapat menguatkan dan memberi tenaga kepada golongan lelaki



KEHEBATAN CELGYNIC 

1.meningkatkan prestasi kelelakian dan kesihatan keseluruhan.(dapat 'bersama' lebih lama)
2.kesan menakjubkan(saiz & ereksi)

3.beri tenaga dan imuniti tubuh
4.turunkan kolesterol dalam darah (elak sakit jantung,tekanan darah,trombosis dalam otak)
5.cepatkan proses baik pulih sel utk luka luar dan dalam
6.kawal paras gula dalam darah
7.cegah sakit kulit & hilangkan kehitaman
8.elakkan rambut gugur & membaiki kualiti & kuantitinya
9.meningkatkan daya ingatan,bantu perkembangan otak dan nyanyuk.
10.anti-kanser atau ketumbuhan

Friday, 28 June 2013

ICON SOHONITA MALAYSIA ♥♥ CDM SALHA ZAIN♥♥

Assalamualaikum....

Kali ni entry sal mentor yang hebat dalam business online..Mesti ramai dah kenal kan? Meh2 kita tengok gambaq dulu hehe..


CDM SALHA ZAIN


Sebelum beliau start buat business bersama Hai-O , beliau merupakan suri rumah tangga sepenuh masa setelah beliau meletakkan jawatan Pengurus di sebuah bank antarabangsa di Malaysia. Pada masa tu beliau berhasrat untuk membantu suami menambah pendapatan keluarga.


CDM SALHA ZAIN 

Bermula dari niat nak tolong suami , beliau memulakan bisnes Hai-O bermula dengan baki simpanan di bank hanya sebanyak RM14.60..Siapa sangka sekarang pendapatan beliau mencecah 6 angka..

Melalui perniagaan bersama Hai-O,  kejayaan demi kejayaan telah di kecapi...hanya hampir 4 tahun sahaja berbisnes, beliau berjaya melancong ke 12 negara bersama-sama rakan kongsi beliau ke Switzerland, Jerman , Australia, Hong Kong, Holland, Belgium, Vietnam, China, London dan Paris, dan yg terbaru ialah Korea..







Dengan bisnes ini juga beliau berjaya menjejakkan kaki ke tempat-tempat yang beliau impikan sejak dari kecil lagi seperti Palace of Varsailles, the Lourve Museum, taman bunga tulips di Kuekenhof dan juga puncak pergunungan Alps.Ni antara gambar2 beliau semasa melancong..free vip trip...semua company sponsor...she deserve it. 

Semua insentif yang di tawarkan oleh syarikat telah beliau capai dan beliau juga berjaya melahirkan beberapa orang rakan kongsi beliau berpangkat Crown Diamond Manager pada setiap tahun.

Bukan je melancong untuk keluarga sendiri malah beliau  dapat menunaikan impian setiap anak untuk membawa kedua ibu bapa menunaikan haji..Bayangkan perasaan mak ayah kita kalau kita dapat bawa diorang tunaikan haji...Bangga dengan kak Salha sebab berjaya tunaikan impian dia yang suci murni tu..

Kejayaan demi kejayaan telah dikecapi bersama rakan kongsi beliau sehingga dikagumi oleh pihak media tempatan dan juga antarabangsa..Pada tahun pertama sahaja, beliau telah terpilih untuk menjadi penal oleh rancangan Hujah di TV9 kerana menjadi pencetus revolusi membawa product Premium Beautiful di Facebook dan telah terbukti berjaya..

Bukan itu sahaja, kejayaan beliau bersama rakan-rakan kongsi di Top Leaders Circle iaitu TLC telah dijemput pihak media untuk berkongsi pengalaman dalam majalah Hijabista dalam 8 keluaran berturut-turut...Selain itu, berita kejayaan beliau dan TLC juga telah menjadi perhatian oleh pihak akhbar dan televisyen No.1 Malaysia iaitu akhbar Berita Harian, The Star, New Straits Times, Kosmo rancangan Astro Awani, TV3, TV1, dan rancangan Bernama...

Kejayaan beliau juga telah menjadi perhatian pihak media antarabangsa dan beliau terpilih oleh sebuah majalah online terkemuka iaitu majalah "Worthy Magazine" dari New York, Amerika Syarikat..

Dan pada tahun ini beliau telah dinobatkan gelaran "Ikon Sohonita Malaysia" oleh Dato' Seri Shahrizat Abdul Jalil, Pengerusi Pembangunan Wanita dan Keluarga kerana kejayaan beliau menjadi inspirasi kepada semua rakyat Malaysia dan membantu usahawan-usahawan berniaga secara online..beliau juga telah dijemput untuk menjadi ahli panel pada forum-forum keusahawanan untuk para wanita dari seluruh negara anjuran Sohonita Malaysia.. 

"Never say never" ialah prinsip hidup beliau yang tidak mengenal erti mengalah kerana segala halangan, cabaran ataupun kegagalan ialah hanya satu proses untuk mendapat kejayaan lebih besar pada beliau segala impian boleh menjadi kenyataan kerana semuanya hanya terletak di minda...

Wednesday, 26 June 2013

PREMIUM BEAUTIFUL CORSET

PREMIUM BEAUTIFUL (MAGIC CORSET)
♥PREMIUM BEAUTIFUL~~MAGIC CORSET♥

  Premium Beautiful adalah pakaian dalam wanita yang direka khusus untuk pelangsingan dan kesihatan di mana korset ini adalah 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan.. Korset jenama nombor satu ini telah diiktiraf sebagai produk SUPERRAND yang diperbuat daripada bahan yang sangat berkualiti dan selesa dipakai sehinggakan dijamin kualitinya sepanjang hayat.

Berpandukan teknologi terulung dari tiga buah negara maju iaitu Amerika Syarikat, Jepun dan Jerman korset Premium Beautiful ini telah dicipta untuk mempertingkatkan kesihatan disamping memberi pembentukan kontur badan yang cantik dan sihat.

Kehebatan produk ini terdapat pada bebenang korset Premium Beautiful yang disuntik dengan bahan yang menghasilkan gelombang Far Infrared (FIR) yang memberi kesan kebaikan kepada pemakai. Premium beautiful adalah satu-satunya korset pelangsingan yang mengandungi teknologi FIR sejak 18 tahun dahulu sehingga kini.

Pengguna yang menggunakan koret ini telah merasai sendiri akan kebaikan dan keberkesanannya dari segi peningkatan kesihatan dan kecantikan badan. Kebaikan kesihatan yang diberikan oleh korset ini tidak terhad kepada wanita sahaja. Ia sesuai dimanfaatkan oleh semua orang termasuklah golongan lelaki dan semua peringkat umur termasuklah bayi.


Korset Premium Beautiful ini didatangkan dengan set yang terdiri daripada Long Bra (coli), Long Girdle (seluar) dan Waist Nipper (bengkung). Setiap satu bahagian direka untuk memberi kesan kebaikan yang tersendiri tanpa mengurangkan faktor gaya yang cantik dan keselesaan.


SHORT BRAISSEIRE

  1. Mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada  kedudukan yang betul
  1. Diperbuat daripada fabrik Akwatek dan Akwadyne yang sebati dengan air dan disulami dengan cahaya infra merah jarak jauh (Far Infrared Ray) yang direka khas berdasarkan kajian dari bidang ergonomi. Ia dapat melindungi badan dari sinaran UV dengan berkesan serta menggalakkan peredaran darah dan kadar metabolisme, di samping meningkatkan keanjalan payudara dan menggalakkan pertumbuhan payudara.
  1. Mempunyai rawan keluli yang berfungsi untuk menganjal dan mengukuhkan kedudukan payudara.
  1. Reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian depan dapat meningkatkan garis payudara dan menyokong bahagian dada.
  1. Reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian belakang pula dapat mengurangkan lemak di bahagian belakang badan.
  1. Bentuk “U” yang direka khas pada bahagian belakang badan dapat menonjolkan kontur badan yang menarik.
  1. Mempunyai kuasa penyerapan yang baik, telap udara dan sesuai untuk pemakaian seharian.
  1. Mempunyai kuasa regangan dalam semua hala yang dapat diregang kepada 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubah reka bentuk asalnya.
  1. Pad dada yang direka khas untuk membentuk payudara yang lebih mempesona.
  1. Hiasan corak bunga-bungaan menonjolkan keunggulan produk.

LONG BRAISSEIRE


  • Mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menolak ke atas, menyokong menetapkan kedudukan payudara.
  • Mempunyai rawan keluli yang berfungsi untuk menetap dan mengukuhkan kedudukan payudara.
  • Reka bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan berganda di bahagian depan dapat menyelaras perut yang menonjol serta meningkatkan kontur payudara.
  • 2 batang keluli berfungsi untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
  • Reka bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan di bahagian belakang dapat menyelaraskan lemak yang berlebihan.
  • Bentuk “U” yang direka khas pada bahagian belakang coli dapat menonjolkan kontur badan yang menarik.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
  • 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.


WAIST NIPPER
  • Mempunyai 7 batang keluli yang dapat menyokong bahagian pinggang dan mengukuhkan tulang belakang, seterusnya memperbaiki postur badan.
  • Reka bentuk ergonomi yang unik dapat menyelaraskan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan pinggul, seterusnya menghasilkan kontur badan yang menarik.
  • Benang yang diimport dari Jepun membantu membentuk kontur badan yang menarik.
  • Reka bentuknya yang fleksibel dapat memberi kesan yang memuaskan berdasarkan bentuk badan seseorang.
  • 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.




LONG GIRDLE



  • 32 keping jahitan stereoskopik yang menggunakan teori tekanan untuk menumpu kembali lemak yang tersebar ke tempat asal.
  • Reka bentuk di bahagian pinggul yang unik dapat memperbetulkan punggung yang kendur dan membentuk kontur pinggul yang lebih menarik.
  • Membahagikan garisan di bahagian paha dan pinggul, menumpukan lemak yang berlebihan di paha ke dalam cawan pinggul dan seterusnya menghasilkan kontur pinggul yang menarik.
  • Kapas yang ditambah pada bahagian dalam seluar dapat memperbaiki kontur pinggang agar kelihatan lebih ramping.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
  • Mampatan yang tetap ke atas abdomen pada seluar di bahagian perut dapat memecahkan lemak yang berlebihan dan menyelaraskan perut yang menonjol.
  • Reka bentuk yang menggunakan kuasa tekanan dapat menyelaraskan lemak di bahagian dalam dan luar paha, membentuk kontur kaki yang cantik.
  • Penggunaan 2 lapisan kain kapas yang berongga membolehkan peredaran udara yang baik dan selesa dipakai. Ia direka khas untuk bahagian sulit kaum wanita.
  • Penggunaan renda (lace) yang fleksibel dapat mengelakkan pakaian dalam daripada tergulung akan menghasilkan garisan-garisan di bahagian paha.


UNTUK RUNDINGAN PERCUMA DAN INFO PASAL PRODUK PREMIUM BEAUTIFUL BOLEH PM @ WHATSAP 0194379428

FB :: SILAWATI ZULKIFLI



BIOCLEANZ -Multipurpose Spray

BioCleanz merupakan penjagaan rumah berasaskan Ekstrak Sea Ion


Sea Ion ~~ konsentrasi garam air laut yang di ekstrak khas untuk menghasilkan kandungan mineral yang tinggi.So ia bebas dari bahan2 pencemar macam petrokimia, pengawet, agen pembuih, pewangi dan pigmen..Ekstrak SEMULAJADI tau.



DETAIL FOR SEA ION


《《《 Penemuan Sea Ion mendapat Pensijilan Eco daripada Persidangan Antarabangsa Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) serta Pertubuhan Kesihatan Perikatan WFPHA 2000 yang dianggotai oleh Taiwan, Singapura, China, Hong Kong, dan Jepun yang dibentuk sejak tahun 1995. Sea Ion juga lulus dalam pemeriksaan piawaian EU (kategori gred makanan) serta disahkan sebagai detergen mesra alam. Penghasilan Sea Ion digabungkan dengan teknologi pengekstrakan mentah oleh Pejabat Penyelidikan Eropah dan Amerika Syarikat sejak tahun 1991.》》》


Meh tengok kesan serius jika guna pembersih tiruan @ sintetik yang menyerap pada kulit ::





BioCleanz ni selamat untuk di gunakan demi menjaga kesihatan sejagat 

<< KEGUNAAN BIOCLEANZ  >>

Membersih bulu kucing dan bakteria pada bulu kucing


Untuk penjagaan ruang rumah◇sofa yang jenis kulit, kayu, pasu, rak n kabinet◇


Untuk toilet n sinki juga ye..
Membersih dan mengilatkan tingkap
Membersih dan menghilangkan bau busuk dalam kereta ♥comey nyer kereta ni kan hihi♥

Harga mampu milik ye.Jika berminat untuk dapatkan product ni boleh pm@ WhatsApp 0194379428


♡♡LOVE YOUR LIFE♡♡

TOP LEADER CIRCLE

Alhamdulillah dah 2 bulan jadi one of the partner in TLC Group.


Top Leader Circle di tubuhkan oleh suami isteri yang telah berjaya dalam perniagaan bersama Hai-O Marketing iaitu CDM Salha Zain dan CDM Al-Faath.
Menurut CDM Salha Zain, TLC is a team of aspiring omnipreneurs running virtual business from anywhere and at anytime.

CDM SALHA ZAIN & CDM AL-FAATH


Dari latar belakang yang berbeza kami bersatu hati untuk mencapai matlamat dan impian masing2 di mana kami saling  berkerjasama dan bekerja dalam kumpulan supaya tiada yang tercicir.

"We work as a team, we bond as sisters and we believe each other"

Pelbagai kejayaan yang telah di kecapi oleh TLC dan ini cukup menbanggakan kami..TLC  menjadi perhatian pihak media dan akhbar tempatan iaitu TV1, TV3, TV9, Astro Awani, The Star, New Strait Time,  Kosmo, Berita Harian dan Bernama..Kejayaan demi kejayaan telah di capai oleh TLC melalui kejayaan berkumpulan dan usahawan2 TLC menjadi perhatian dan terpilih untuk berkongsi kejayaan dan perspektif tentang fesyen oleh salah satu majalah terkemuka Malaysia iaitu Hijabista dan untuk 8 keluaran berturut-turut...


Kejayaan TLC juga turut di intai dan di kagumi oleh media antarabangsa dan telah terpilih oleh sebuah majalah online tekemuka dari New York, Amerika Syarikat iaitu "WORTY MAGAZINE"

Pada 16 February 2013, yang lalu bertempat di The Square, PUBLIKA Dutamas telah berlangsung majlis pelancaran dan perasmian SOHONISTA 2013. Seramai lebih 80 usahawan bersama-sama dalam majlis ni dan artis yang berniaga turut hadir untuk menyertai majlis ini..

Mawi dan Ekin turur serta dalam majlis ini


SOHONISTA di tubuhkan untuk membantu kaum wanita yang ingin menambah pendapatan keluarga melalui perniagaan online yang boleh di lakukan di rumah..

SOHONISTA= "SMALL OFFICE,  HOME OFFICE" ~ SOHO,
                           "UNTUK WANITA KEPADA WANITA"~ NISTA

Pada majlis ini juga TLC telah diberi pengiktirafan oleh Dato' Seri Shahrizat Abdul Jalil, Pengerusi Pembangunan Wanita dan Keluarga
Iaitu TLC di nobatkan dengan gelaran "Icon Sohonita Malaysia", kerana kejayaan usahawan TLC menjadi inspirasi kepada semua rakyat malaysia di samping membantu usahawan 2 berniaga secara online.



TLC juga di jemput untuk menjadi ahli panel dalam forum2 keusahawanan untuk para wanita dari seluruh negara anjuran sohonista malaysia.

Selain itu, TLC GROUP terpilih dan diberi penhormatan oleh syarikat Hai-O Marketing sebagai salah satu kumpulan terbaik di Malaysia. Ini juga telah melayakkan group ini mewakili syarikat untuk memberi ucapan di majlis gilang gemilang yang dianjurkan oleh syarikat iaitu "Majlis Diamond Night", pada 22 June 2013.


ICON SOHONISTA MALAYSIA CDM SALHA ZAIN

Alhamdulillah pelbagai kejayaan yang cukup memberangsakan telah di capai oleh TLC GROUP. Im proud to be one of the part in this group. I love TLC


TLC - THE MILLIONAIRES PROJECT...



Want to know about this group , you all can contact me 0194379428.


♡♡ LOVE YOUR LIFE♡♡

Sunday, 23 June 2013

BIOZONE FOOD PURIFIER - PURIFIKASI AYAM

Assalamualaikum....

Sekarang macam2 makanan yang ada pasaran..tak kira la yang berasaskan ayam, daging ikan atau sebagainya...makanan ni di pastikan berada dalam keadaan bersih dan elok di samping cara packaging yang menarik untuk menarik perhatian pembeli..tapi adakah kita sedar akan keselamatan makanan tersebut?
Sama-sama kita fikirkan...

Jom saya kongsikan pada semua apa yang terkandung dalam makanan kita seharian..Contoh di sini ialah ayam...Semua suka makan ayam kan..kanak2, dewasa, golongan tua...nak2 fast food yang berasaskan ayam..kfc..McDonald's..macam2 lagi la...


Jom saya tunjukkan hasil dari purifikasi ayam dengan menggunakan BIOZONE FOOD PURIFIER.

Masukkan ayam ke dalam bekas kaca @ aluminium, Penuhkan air ke dalam bekas tsebut sehingga paras air menutupi ayam tersebut...Sambungkan tiub silikon bersama batu seramik pada biozone food purifier dan bahagian tiub yang Mempunyai batu seramik di letakkan ke dalam bekas kaca tersebut(pastikan batu seramik berada di dalam air)



Masa untuk purifikasikan ayam adalah 30minit. Selepas beberapa minit gelembung2 mula kelihatan pada permukaan air dimana proses ini di panggil, proses bubling...ia merupakan proses untuk menyahtoksin yang ada pada ayam..its start to smell bad erk..


After 30 minutes, look how much the bubbles have accumulated...like a fats..


Masyaallah banyak nyer toksin yang terkeluar...memang busuk bau toksin ni..when we scooped it up, the texture is sticky. .like a chewing gum...


Apabila ia di bakar, ia tidak terbakar dan bertukar menjadi hitam.

Ini adalah di sebabkan oleh ayam2 komersial ini telah di suntik dengan pelbagai antibiotics untuk mempercepatkan proses tumbesaran dan tahan penyakit. Toksin ini tidak larut dalam air.


Gelembung yang terhasil ini merupakan rangkaian asid lemak yang lazim di jumpai pada ayam dan daging.
Asid lemak mempunyai sebatian polimer yang sukar di serap oleh badan manusia. Jika badan anda mampu menyerapnya ia akan masuk ke dalam peredaran darah di mana pengambilannyA untuk jangka masa yang lama akan memudaratkan kesihatan.

Toksin yang ada dalam badan kita akan menjadi punca kepada penyakit masalah usus, sembelit , obesiti dan sebagainya.

So what do you think? That's just one serving of chicken. Imagine,  if we eat chicken every day...how much toxins would be in our body? ?


For more info and demo for this product,  please not hesitate to contact me on 0194379428...

LOVE YOUR HEALTH FOR A BETTER LIFE


Thursday, 20 June 2013

BIOZONE FOOD PURIFIER


"We are what we eat"

Itu yang kita selalu sangat dengar kan..tapi kita tahu apa kandungan dalam setiap hidangan yang kita makan..hahh....mesti baru nak fikir kan..Sekarang makanan yang ada depan mata kita semua bukan semua yang selamat di makan.


Tak mustahil la kanak2 pon leh mengidap kanser darah n sebagainya...yang dewasa apatah lagi, memang terdedah dengan pelbagai jenis penyakit. Menurut diagnosis doktor, kanser darah berpunca dari makanan dan minuman yang di ambil oleh kanak dalam jangka masa yang lama di mana ia mengandungi pewarna, artificial flavor, engineered hormones and etc.


Sekarang ni bahan makanan terdapat banyak 'silent killer' contohnya ayam di suntik dengan bahan pengawet untuk proses pembesaran dalam jangka masa yang singkat manakala Ikan, seafood di awet dengan menggunakan bahan pengawet 'formaldehyde' (ia merupakan agen terpenting untuk mengawet mayat) untuk mengekalkan dan menampakkan kesegaran pada bahan makanan ini.Buah-buahan dan sayur-sayuran pula di sembur dengan racun serangga untuk menghalang gangguan ulat dan serangga yang merosakkan tanaman.



Tak pelik ke tengok perubahan ketara ayam sekarang? Cuba kita fikir


So apa yang kita boleh lakukan untuk menyelesaikan masalah pemakanan kita seharian...sekarang ni macam2 teknologi ada untuk menjaga kesihatan kita sekeluarga. 

Cara terbaik ialah minimize the harmful effects by purifying and detoxifying makanan kita dengan menggunakan BIOZONE FOOD PURIFIER.




Ciri-ciri produk :
#mudah beroperasi dengan menggunakan empat mod pengawal masa mikro-pemproses untuk menentukan masa purifikasi yang berbeza (3minit/15minit/30minit/45minit)
#tidak perlu menggantikan penjana ozon dengan kerap
#penggunaan kuasa yang rendah ~35W
#100% tiub silikon bergred medika
#batu serami, yang bergred tinggi
#Plastik ABS bergred tinggi yang menentang ozon
#Mudah alih, mudah di gunakan dan mesra pengguna.


Kelebihan produk
*Selamat
*Keberkesanannya dalam menyingkirkan bahan2 pencemar daripada makanan dan memelihara nutrien dalam makanan. 
*Keberkesanan dalam mengekalkan kesegaran makanan dan menyingkirkan bau busuk
*Pelbagai fungsi purufikasi ke atas makanan - daging, ayam, ikan, buah-buahan, sayur-sayuran,  herbal, seafood
*Penjanaan ozon yang konsisten dan mesra alam..


SAMA-SAMA AMALKAN PEMAKANAN YANG SIHAT DAN SELAMAT


**For more information about this product, please contact me on my phone number 0194379428. Just call me to set an appointment :)