Saturday, 31 August 2013

HEBAT NYA HERBA MAHARANI,


Ramai WANITA yang cantik dan bergaya..tapi para wanita juga perlu menjaga kesihatan dalaman dan luaran terutamanya pada aset2 penting. Mesti paham kan hihi..

Hari ni tie nak share 1 produk hebat untuk penjagaan dalaman wanita.






~HERBA MAHARANI~

Kenapa MAHARAN HEBAT?

Kenapa produk ni produk HEBAT, sebab tie sendiri dah  

guna danAlhamdulillah tie dah rasa akan 

keberkesanannya.ye la kan, kalau kita jual sesuatu produk, 

kita mesti guna produk tu dulu, baru la kita boleh tahu 

produk yang kita jual itu dan bagaimana nak meyakinkan orang di luar sana kalau kita sendiri tidak tahu pasal 

produk.Ye ke idok? Hihi




Herba Maharani adalah produk HEBAT kerana:-

MENJAGA KESIHATAN WANITA
  • Mengawal atur KITARAN HAID
  • Mengawal atur keseimbangan HORMON (estrogen dan androgen)
  • Melegakan SENGGUGUT
  • Mencegah jangkitan KULAT dan FUNGUS
  • Mengatasi masalah KEPUTIHAN
  • Menghentikan PENDARAHAN
  • Membantu melegakkan SAKIT PINGGANG
  • Melegakan MIGRAIN
  • Melegakan sindrom MONOPAUS
  • Mengurangkan masalah PERPELUHAN malam

MEMULIHKAN DAN MENYEGARKAN TUBUH
  • Meningkatkan sistem IMUNISASI badan
  • Membantu menyingkir TOKSIN
  • Menambah DAYA penyesuaian TUBUH terhadap persekitaran
  • Menyubur badan dengan menambah SEL DARAH MERAH dan PUTIHserta PLATLET
  • Menguatkan dan melindungi fungsi HATI
  • Mencegah INSOMIA

MEMBANTU MENINGKATKAN KESUBURAN
  • Meningkatkan peredaran DARAH
  • Mengembalikan keinginan SEKS
  • Menguatkan dan mengecutkan otot-otot RAHIM organ PERANAKANselepas bersalin
  • Memperbaiki STAMINA
  • Menguatkan KAKI BADAN yang lemah


AWET MUDA
  • Menyelesaikan masalah MUKA PUCAT
  • Sistem ORGAN dalam tubuh akan berfungsi dengan lebih baik (anti-penuaan, awet muda, kecantikan dan kesuburan
  • Menegang dan memberi keanjalan KEANJALAN pada kulit (payu dara, ovari dan kawasan perut selepas bersalin dan pinggul




Tindakbalas sementara yang mungkin berlaku apabila mengambil Herba Maharani.

Bil
Gejala
Punca
Penyelesaian
1.
Pening kepala, pipi, badan & telinga berasa panas, demam, belakang tengkuk dan sendi terasa sakit.

Gangguan peredaran darah, asid amat tinggi dalam badan, tekanan darah tinggi atau rendah.
Teruskan seperti biasa. Banyakkan minum air kosong atau zam-zam (beralkali).

2.
Mengantuk, letih, tekak kering dan dahaga.

Kandungan gula dalam darah tinggi sedikit. Kolestrol dan asid tinggi.
Tukar cara makan. Makan waktu malam sebelum tidur. Banyakkan minum air kosong atau zam-zam (beralkali).

3.
Tidak mahu tidur.

Kekurangan kalsium.
Makan pagi sahaja& kurangkan dos (10biji setiap pagi). Banyakkan minum air kosong atau zam-zam (beralkali).

4.
Sakit pinggang dan lemah bahagian badan.

Peredaran darah dari buah pinggang tidak teratur (kotor) atau banyak toksid.

Kurangkan dos (10biji). Banyakkan minum air kosong atau zam-zam (beralkali).

5.
Kerap buang air besar / berdarah.

Usus besar & sistem penghadaman lemah / kurang berfungsi.
Kurangkan dos(10biji)
Banyakkan minum air kosong atau zam-zam (beralkali).

6.
Panas & berpeluh – peluh.

Kekurangan klorofil dalam badan. Kolestrol agak tinggi. Asid & toksid agak tinggi.
Kurangkan dos(10biji)
Banyakkan minum air kosong atau zam-zam (beralkali).

7.
Kerap kencing.

Masalah pada pundi kencing. Gangguan peredaran darah, asid tinggi.
Kurangkan dos(10biji)
Banyakkan minum air kosong atau zam-zam (beralkali).

8.
Terasa sengal-sengal badan.

Masalah system saraf, hormon tidak seimbang.
Kurangkan dos(10biji)
Banyakkan minum air kosong atau zam-zam (beralkali).

9.
Kitaran haid berubah ( lewat / banyak ).

Hormon tidak seimbang. Kelemahan system ovary.
Teruskan seperti biasa.
10.
Batuk keluar darah.

Sistem paru-paru rosak. Ada darah beku dalam salur darah terutama pada paru-paru.
Kurangkan dos(10biji)
Banyakkan minum air kosong atau zam-zam (beralkali).

11.
Keluar jerawat.

Darah kotor. Banyak toksid & asid.
Teruskan seperti biasa.

Mengapa ada tindakbalas?

Ini dinamakan 'healing crisis' di mana badan sedang bertindakbalas untuk membersih dan membina semula. Faktor yang menyebabkan tindakbalas ialah cara pemakanan yang tidak seimbang dan makanan segera, tekanan hidup, suasana persekitaran pekerjaan yang tidak sihat, pendedahan kepada udara dan persekitaran yang kotor, asap dan lain-lain.

Tindakbalas ini hanya bersifat SEMENTARA dan berbeza bagi seseorang individu. Bergantung kepada tahap kesihatan seseorang individu tersebut. 

Harga sekotak RM 65.00 + RM 6.00 (postage), total RM 71.00

Sebarang pertanyaan boleh contact tie 0194379428 ♡

7 KELEBIHAN PREMIUM BEAUTIFUL




1. Premium Beautiful merupakan PERINTIS / PIONEER kepada pakaian dalam yang mempunyai teknologi Far-Infrared Rays (F.I.R.) & telah berada di pasaran Malaysia more than 15 years. 

2. SUPERBRAND iaitu Premium Beautiful merupakan pakaian dalam yang paling laris dan terhangat di pasaran kerana Premium Beautiful sangat berkualiti dan tahan lama. 

3. Mendapat PENGIKTIRAFAN Persatuan Tulang Belakang Amerika Syarikat dan Canada. 

4. ONE STOP CENTRE – Premium beautiful memiliki segala-galanya. Dicipta dengan berkonsepkan 70% kesihatan + 30% kecantikan = 100% keyakinan. Kesihatan badan akan lebih terjamin, Insya Allah, di samping dapat memecahkan lemak. Premium Beautiful juga dicipta dengan berkonsepkan mesra pengguna, oleh itu, si pemakai akan merasa selamat dengan pemakaian Premium Beautiful. 

5. Kecanggihan TEKNOLOGI datang dari 3 buah negara maju: 

a) Amerika Syarikat – Jahitan stereoscopic iaitu jahitan yang tahan regangan. So, that’s why Premium Beautiful nie pakai berapa lamer pon takkan regang. 

b) Germany – Fabrik aquatech dan aquadyne, iaitu fabrik di mana ia mampu seimbangkan suhu badan dan tidak meresap peluh. Oleh itu, pemakaian Premium Beautiful untuk jangka masa selama 8 jam sehari tidak akan mengeluarkan sebarang bau. 

c) Japan – Teknologi F.I.R 

6. MAMPU dimiliki oleh semua orang.( Bukan lagi dikira sebagai barang mewah tetapi boleh dianggap sebagai barang keperluan yang mesti dimiliki oleh setiap wanita). 

7. Jaminan seumur hidup(LIFE TIME WARRANTY). So, jika ada sebarang kerosakan akan direpair secara Free Of Charge.

MORE INFORMATION ABOUT THIS PRODUCT,  PLEASE CONTACT ME 0194379428 ♡ TIE

BIO EVER NANO CREAM



Bio-Ever Nano Cream menggunakan sistem bio-teknologi untuk menghantar kebaikan rumusan aktif bersaiz nano seperti Pegaga (Centella Asiatica), Wild Yam (Dioscorea Villosa) dan Kacang Soya (Glycine Soja) secara terus ke dalam darah melalui penggunaan luaran kulit. Saiz liposom yang kecil boleh menghantar dan membebaskan rumusan aktif yang diperlukan dengan tepat ke dalam badan. Pegaga menggalakkan penyembuhan luka dan merancang sintesis kolagen. Wild Yam dan Kacang Soya pulak mengandungi rumusan yang boleh mengaktifkan hormon tumbuh-tumbuhan yang mirip dengan aktiviti hormon badan.



Rumusan Aktif Bio~Ever:
Pegaga (Centella Asiatica)
-Kaya dengan vitamin A dan C.
-Menggalakkan penyembuhan luka.
-Merangsang sintesis kolagen.

Wild Yam (Dioscorea Villosa)
-Komponen aktifnya, diosgenin boleh ditukar kepada phytohormon yang mirip dengan aktiviti hormon
progesteron.
-Mengawalatur metabolisme
-Antioksidan dan meregangkan otot.

Kacang Soya (Glycine Soja)
-Komponen aktifnya, isoflavone boleh ditukar kepada phytohormon yang mirip dengan aktiviti hormon
estrogen.
-Membantu masalah endokrin.
-Membantu sintesis kolagen, memutih dan melembapkan kulit.





















Untuk cara sapuan mengikut kesakitan ::

Sakit kepala / Migrain - Belakang telinga (bahagian yang keras) dan tengkuk

Meningkatkan kecergasan otak/IQ - Tengkuk & belakang badan

Rambut gugur/botak/beruban - Akar rambut/kulit kepala

Sakit mata/katarak/berselaput/rabun - Sekeliling mata

Resdung/selsema - Sekitar hidung dan leher

Asma/Tidur berdengkur - Sekitar hidung, leher & dada

Jerawat/jeragat - Sekitar leher

Penegangan muka - Sekitar leher

Sakit gigi/gusi/mata ikan - Tempat yang sakit & bahagian luar (pipi)

Berhenti merokok - Leher & dada

Tiroid/sakit tekak - Leher

Batuk - Leher & dada

Sakit jantung/dada/darah tinggi - Dada & belakang badan

Kencing manis - Kawasan "pankreas" (antara perut & dada). Jika telah luka/busuk/hampir dipotong, sapu di sekeliling kawasan tersebut.

Memantap dan menegangkan payudara –sapu disekitar payu dara

Menegangkan kulit muka, mencerahkan eye bag, mengurangkan garis kedut, 
mengurangkan lendut muka dan menaikkan cheek bone – lengan, seluruh leher.

Untuk hubungan suami isteri : 
Lelaki – Sapu dan urutkan terus ke alat sulit 30minit sebelum bersama, sapu di bahagian  pinggang – tahan lama, di bahagian ari-ari juga di bahagian dalam paha.

Wanita - Sapu di bahagian ari-ari dan bahagian dalam paha – memantap, mengetat dan menjadikan isteri sensitif.


Bio ~ Ever Nano Cream ni halal ye..ni certificate nyer ♡



Sebarang pertanyaan boleh contact tie 0194379428 ♡

Thursday, 22 August 2013

PANTANG VS PREMIUM BEAUTIFUL


KENAPA WANITA LEPAS BERSALIN PERLU PAKAI SET PREMIUM BEAUTIFUL??


Premium Beautiful korset adalah Bengkung Moden, dan amat digalakkan dipakai oleh wanita yang baru bersalin kerana ia membantu:

♥ Mengeluarkan ANGIN dalam badan

♥Mengecutkan dan memperkemaskan semula RAHIM yang mengembang semasa mengandung

♥Menarik dan merapatkan semula TULANG PINGGUL yang mengembang semasa proses bersalin

♥Menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi

♥Mengeluarkan darah nifas yang BEKU dan BERKETUL-KETUL dengan lancar

♥Mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa (menggantikan PROSES TANGAS) dari rahim

♥Menyokong (menyengkak) rahim dari jatuh

♥Menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya (menyeimbangkan semula hormon estrogen dan progestron)

♥Menghilangkan STRETCH MARK akibat semasa mengandung atau menggaru perut kerana kegatalan (stretch mark)



♥Menghangatkan dalam badan dan tidak perlu menggunakan bahan2 seperit param, tapel dan pilis

♥Melancarkan proses pembuangan air besar (sembelit terjadi apabila memakan jamu)

♥Membanyakkan susu dan mengelakkan bayi dari cirit-birit akibat pemakanan jamu

♥Merawat luka-luka di dalam rahim mahupun di luar

♥Menaikkan metabolisma badan membantu mengurangkan berat badan dgn cepat

♥Membentuk semula payudara, pinggul dan posture badan yang menarik

♥Wanita bersalin 'ceasarian' (kerana tidak boleh bertungku,memakai ubat dan sebagainya) paling digalakkan memakai Premium Beautiful untuk menyihatkan semula rahim anda dan mengelakkan buncit di bawah perut.



Premium Beautiful terbukti berkesan.masuk majalah pa&ma lagi tu hihi bukan baby sahaja perlukan penjagaan rapi, ibu-ibu selepas bersalin juga memerlukan penjagaan yg khusus utk kembali sihat, bergaya utk menguruskan family kelak ;)



For more information about this product, please do not hesitate to contact me 0194379428 :)

Sunday, 18 August 2013

MOIST CHOCOLATE CAKE

Assalamualaikum semua

Lama sangat doh x update blog..isk3..mujur x bersawang hihi..biasa la sibuk ngn bulan Ramadhan baru ni sebab 1st time puasa ngn suami pas tu request macam2..

Ni nak cerita sal choc cake..Sebenarnya nak buat time raya tapi xde masa.so hari ni baru sempat buat.suka sangat buat choc cake ni sebab resepi simple sangat.

Resepi

1 cawan tepung gandum
1/3 serbuk koko
1sk baking powder
1/2sk soda bicarbonate
1 cawan gula aising
1sk cuka
1/3 minyak masak
1 cawan air panas
1 paket 3 in 1 ~ nescafe or neslo
 1/2 sk garam

---》》ayak tepung gandum, serbuk koko, baking powder, soda bicarbonate dan nescafe 3 in 1.pas tu masuk bahan2 lain...letak dalam loyang..kukus 1 jam..ciap hihi..

□□□□ni portion ckit sebab kt rumah ni kami laki bini je..so lau nak kek tu besar , gandakan je setiap bahan2 ye □□□□

Senang kan? Resepi ni best sebab rasa cake ni moist sgt..Bila masuk dalam mulut tu rase chocolate tu perghh hihi..tapi masa buat cake ni tadi 3 in 1 nescafe out of stock. Ohh noo..tapi kt dapur ade mineral coffee. Ape lagi amik mineral coffee tu letak lam adunan cake tu..masa kukus tu masuk dapur bau wangi dari biasa..bau dari mineral coffee tu..weee...syok nyer...

ok dah ciap cake nyer..nak tengok? Hihi

Nampak ke 'moist' san cake ni hihi

Alhamdulillah. Da selamat masuk peyut hihi..ok ni nk tunjuk mineral coffee lak


Ni la mineral coffee tu..Bukan untuk kesihatan badan malah untuk menyedapkan cake. Cake pon jadi cake berkhasiat sebab mineral coffee ni mengandungi garam buluh.

Selain tu,  coffee ni amat sesuai untuk yang mengalami mslh seperti migrain.Boleh hilangkan mengantuk dan penat terutama yang drive jauh2,nak hilangkan perut buncit pon bleh ye hihi..

Nak tahu detail tentang coffee ni boleh pm @ whatsap 0194379428

Mineral Coffee = RM27 ~ 20 sachets

Saturday, 17 August 2013

BAJA EZIGROW


BAJA EZIGROW



* Menggandakan Hasil Tanaman
* Sangat berkesan, 70% up
* Murah & Jimat
* Selamat & Mesra Alam

Rahsia “Buah Berganda” kini terbongkar

Baja Foliar adalah satu bahan terlarut yang disembur dalam bentuk cecair. Baja Foliar yang disembur pada daun akan menembusi kedalam daun melalui sel epidermis dan stomata lalu meningkatkan aktiviti fotosintesis dan respirasi sel dalam masa satu jam. Sekiranya dibandingkan kesan baja foliar dengan baja tanah, baja foliar lebih berkesan kerana menggiatkan “electrogenic pump” kedalam sel-sel tumbuhan.

Ezigrow adalah satu baja foliar yang dirumus khas untuk tanaman beriklim tropika supaya boleh meningkatkan hasil serta kualiti tanaman. Ia mengandungi unsur-unsur seimbang seperti nutrient dan pengawal tumbesaran untuk meningkatkan pertumbuhan dan pembentukan buah. Ezigrow sesuai digunakan diperingkat pembungaan dan pembuahan untuk tanaman seperti padi, tanaman jangka masa panjang, bunga-bungaan dan sayur-sayuran.

KESAN BAJA EZIGROW
* Kualiti dan kuantiti buah tinggi
* Buah cantik (hitam / merah berkilat), berat da perahan tinggi
* Hasil sama atau lebih jika hanya guna baja kimia
* Daun hijau berkilau
* Daun pelepah lembut, senang dipotong
* Kos pembajaan …. Murah
* Meneutralkan semula tanah
Mengembalikan dan mengimbangi nutrient tanah


PERBANDINGAN EZIGROW & BAJA KIMIA

Perbandingan EZIGROW
Kos Sangat jimat
Kandungan Nutrien Lengkap & Seimbang (Makro & Mikro)
Kadar Serapan Cepat & Berkesan
Serapan melalui Akar, batang & Daun
Masa Pembajaan Flexible (Pagi / Petang)
Kesan Jangka Panjang Neutralkan, imbangi & baiki struktur & nutrient tanah
Buruh Sedikit
Unsur pengawal tumbesaran Ada
Unsur tambahan Ada – Asid humik (penyembuhan tumbuhan)


Perbandingan Baja Kimia
Kos Mahal (ikut pasaran)
Kandungan Nutrien Tak Lengkap (Makro)
Kadar Serapan Lambat
Serapan melalui Akar
Masa Pembajaan Ikut Cuaca
Kesan Jangka Panjang Merosakkan struktur & nutrient tanah
Buruh Banyak
Unsur pengawal tumbesaran Tiada
Unsur tambahan Tiada



Kandungan Ezigrow (mg/ Liter)

Nitrogen 20,000
Fosforus 12,000
Kalium 45,000
Magnesium 5,000
Kalsium 2,500
Humik Asid 5,000
Pengawal Tumbesaran 1,000
Besi 400
Manganese 300
Tembaga 400
Zink 400
Boron 250
Molybdenum 5
Ph (Kadar Keasidan) 6.1



1 botol (4 liter) = RM145